Yabbu

Yabbu

Een van de grootste avonturen is mijn betrokkenheid bij de Amsterdamse startup Yabbu. Met Yabbu hebben we een nieuw vergaderconcept ontwikkeld en een bijpassende communicatietool waarmee een organisatie op een hele nieuwe manier kan vergaderen. Vergaderingen worden met Yabbu vooral veel korter en veel leuker. Wie wil dat nou niet?

Het idee is dat je met Yabbu een digitale tool hebt waarmee je vergaderingen samen online zóveel beter kunt voorbereiden, dat de meeste agendapunten al zijn afgehandeld voordat je om de tafel gaat zitten.

De Yabbu app is een digitale agenda voor je vergadering waarin je direct na publicatie kunt beginnen met het uitwisselen van informatie, discussiëren en ook je agendapunten kunt afronden met een conclusie en besluiten. Over die punten hoef je dan niet meer te spreken tijdens de fysieke vergadering. En dat werkt in de praktijk als een tierelier. We zien bij onze klanten dat ze gemiddeld ruim de helft van alle agendapunten al hebben afgerond in Yabbu. Bovendien krijg je een veel actiever en leuker vergaderproces, wat weer leidt tot betere besluiten.

Tel uit je winst! Kijk op Yabbu.com voor meer informatie, of om het meteen uit te proberen. Of lees de artikelen die ik geschreven heb over The principles of effective meetings en The evolution and future of meetings als je meer wilt weten over de achterliggende filosofie.