Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging

Ik hou mij bezig met informatiebeveiliging en dan met name ISO 27001, een internationale norm voor informatiebeveiliging. De ISO 27001 norm noemt de eisen voor het binnen de context van de organisatie vaststellen, implementeren, bijhouden en continu verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Dat systeem noemen we een ISMS, een Information Security Management System.

Bij Yabbu heb ik voor het eerst een ISO 27001 certificering gedaan. Afgelopen jaar was ik ook verantwoordelijk voor het ISO 27001 project bij SnelStart en nu werk ik bij NCCW als information security officer (ISO) aan het behalen en naleven van deze norm en bouw en beheer ik het ISMS.

In mijn vrije tijd studeer ik inmiddels voor CISM, een certificering die staat voor Certified Information Security Managent. Het is een interessant vakgebied dat steeds belangrijker wordt. We leven in de informatiesamenleving en het is voor elke organisatie van levensbelang om de eigen informatie goed te beveiligen. Mocht je vragen hebben over informatiebeveiliging of ISO 27001, laat het me weten. Ik vertel je graag meer over dit vakgebied.