Curriculum Vitae

curriculum vitae

Profiel

Ik ben een generalist met een breed interesse en een hele diverse carrière. Ik was IT adviseur, wethouder, raadslid, directeur van een non-profit en ondernemer. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in informatiebeveiliging en privacy. Dat begon bij Yabbu in 2018 met de AVG en een ISO 27001 certificering. Daarnaast was ik ISO bij SnelStart en nu bij NCCW waar ik Security & Privacy Officer ben en waar ik de ISO 27001 certificering leid en ook weer verantwoordelijk FG ben. Op dit moment ben ik verder hard aan het studeren voor m'n CISM examen. CISM is een certificering die staat voor Certified Information Security Manager.

Ervaring

Information Security Officer - vanaf 2018

Vanuit mijn IT achtergrond ben ik al lange tijd geïnteresseerd in informatiebeveiliging. Zo ben ik enige tijd actief geweest als vrijwilliger voor Bits of Freedom waarvoor ik gratis Privacy Café's heb georganiseerd in bibliotheken in de Gooi en Vechtstreek. Iedereen kan wel wat hulp gebruiken om veilig te internetten.

Vanuit dit interesse ben ik in april 2018 bij de Amsterdamse startup Yabbu begonnen als Functionaris Gegevensbescherming (FG-nummer: FG007216) voor de implementatie van de AVG en vanaf augustus 2018 als Information Security Officer. In die hoedanigheid heb ik de ISO 27001 certificering geleid van Yabbu en SnelStart. Momenteel werk ik voor NCCW en ook daar verantwoordelijk voor de ISO 27001 certificering en privacy. Ik vind informatiebeveiliging een zeer interessant werkveld en ben momenteel bezig met studeren voor een CISM certificering voor Certified Information Security Manager. 

Ondernemer - vanaf 2011

Als generalist ben ik goed in veel verschillende disciplines. Ik ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer via mijn eenmansbedrijf Zierleyn Consulting. In eerste instantie als onafhankelijk adviseur op het gebied van digitaliseringsprojecten. Vanaf 2014 heb ik ook zelf software ontwikkeld voor het maken van ebooks. Vanaf 2016 ben ik directeur geweest van de stichting YFU Nederland, een uitwisselingsorganisatie voor scholieren. Hier heb ik een brede reorganisatie doorgevoerd van de organisatie, de it omgeving en de vrijwilligersorganisatie. In april 2018 ben ik weer teruggekeerd in de IT bij de startup Yabbu waar ik in eerste instantie de rol van business developer op me heb genomen (naast de rol van FG en ISO).  Bij Yabbu heb ik me bezig gehouden met marketing en sales, met name het op creatieve wijze openen van deuren. Momenteel geef ik nog steeds via Zierleyn Consulting advies over hoe je digitale transformatie op een sociaal verantwoorde manier kunt inzetten.

Politicus - vanaf 2010

In 2010 ben ik in mijn woonplaats Weesp de lokale politiek in gerold. Eerst als lijsttrekker voor D66 en nadat we in oktober 2010 de verkiezingen wonnen vanaf januari 2011 als wethouder. Dit intermezzo in mijn carrière heeft een grote impact gehad op mijn ontwikkeling. Ik heb enorm veel geleerd over hoe de politiek werkt en over een zeer breed scala aan onderwerpen waar ik mij eerder niet in verdiept had. Als wethouder was ik verantwoordelijk voor economische zaken, de herontwikkeling van bedrijventerreinen, grondbeleid, onderwijs, sport, IT, de ontwikkeling van het KCC en niet te vergeten de gezondheidszorg, WMO, en de transitie Sociaal Domein wat betreft de Jeugdzorg.

Van 2014 tot 2018 ben ik fractievoorzitter geweest. Ik was voorzitter van de werkgroep werkwijze raad die onderzoek deed naar democratische vernieuwing en nieuwe vergadermodellen en ik was regelmatig commissievoorzitter.

Sinds het afronden van mij actieve politieke carrière in 2018 hou ik mij bezig met het ontwikkelen van een nieuw model voor burgerparticipatie en ben ik voorzitter van de nieuwe Kennisgroep Democratisering en Digitale Vernieuwing van D66 Amsterdam. Daarnaast schrijf ik op deze site regelmatig over politiek.

IT Adviseur - vanaf 1997

Vanaf 2017 ben ik IT adviseur geweest bij verschillende bedrijven. In eerste instantie vooral als technisch consultant op het gebied van document management en scansystemen. Ik heb een diepgaande kennis van technologie en heb vaak de rol vervuld van schakel tussen de business en de technologie.

Opleiding

VWO - Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium 

Economie - UvA (propedeuse)

Algemene Literatuurwetenschap - UvA (Doctoraal, niet afgemaakt)