Curriculum Vitae

curriculum vitae

Profiel

Ondernemende en innovatieve adviseur, gedreven door de vraag hoe maatschappelijke en technologische innovaties op zinvolle en verantwoorde wijze kunnen worden ingezet. Combineert een sterke technische en analytische achtergrond met een communicatieve alfa kant. Maakt graag de vertaalslag van complexe vraagstukken naar een begrijpelijke oplossing. Heeft als ondernemer in de IT en in de lokale politiek geleerd om in stressvolle situaties het hoofd koel te houden, situaties rustig te analyseren en op creatieve wijze toch een passende oplossing te vinden voor complexe problemen.

Ervaring

Information Security Officer - vanaf 2018

Vanuit mijn IT achtergrond ben ik al lange tijd geïnteresseerd in informatiebeveiliging. Zo ben ik al enige tijd actief als vrijwilliger voor Bits of Freedom waarvoor ik regelmatig Privacy Café's organiseer in bibliotheken in de Gooi en Vechtstreek waar ik mensen help om veilig het internet te gebruiken.

Vanuit dit interesse ben ik in april 2018 bij de Amsterdamse startup Yabbu begonnen als Functionaris Gegevensbescherming (FG-nummer: FG007216) voor de implementatie van de AVG en vanaf augustus 2018 als Information Security Officer. In die hoedanigheid heb ik de ISO 27001 certificering geleid van Yabbu. Vanaf maart 2020 ben ik ook part-time ISO voor SnelStart en ook daar verantwoordelijk voor de ISO 27001 certificering.

Ondernemer - vanaf 2011

Als generalist ben ik goed in veel verschillende disciplines. Ik ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer via mijn eenmansbedrijf Zierleyn Consulting. In eerste instantie als onafhankelijk adviseur op het gebied van digitaliseringsprojecten. Vanaf 2014 heb ik ook zelf software ontwikkeld voor het maken van ebooks. Vanaf 2016 ben ik directeur geweest van de stichting YFU Nederland, een uitwisselingsorganisatie voor scholieren. Hier heb ik een brede reorganisatie doorgevoerd van de organisatie, de it omgeving en de vrijwilligersorganisatie. In april 2018 ben ik weer teruggekeerd in de IT bij de startup Yabbu waar ik in eerste instantie de rol van business developer op me heb genomen (naast de rol van FG en ISO).  Bij Yabbu heb ik me bezig gehouden met marketing en sales, met name het op creatieve wijze openen van deuren.

Politicus - vanaf 2010

In 2010 ben ik in mijn woonplaats Weesp de lokale politiek in gerold. Eerst als lijsttrekker voor D66 en nadat we in oktober 2010 de verkiezingen wonnen vanaf januari 2011 als wethouder. Dit intermezzo in mijn carrière heeft een grote impact gehad op mijn ontwikkeling. Ik heb enorm veel geleerd over hoe de politiek werkt en van een zeer breed scala aan onderwerpen. Als wethouder was ik verantwoordelijk voor economische zaken, de herontwikkeling van bedrijventerreinen, grondbeleid, onderwijs, sport, IT, de ontwikkeling van het KCCen niet te vergeten de gezondheidszorg, WMO, en de transitie Sociaal Domein wat betreft de Jeugdzorg.

Van 2014 tot 2018 ben ik fractievoorzitter geweest. Ik was voorzitter van de werkgroep werkwijze raad die onderzoek deed naar democratische vernieuwing en ik was regelmatig commissievoorzitter.

Na het afronden van mij politieke carrière ben ik mede oprichter van stichting Medemo. Deze stichting ontwikkelt momenteel een nieuw burgerparticiaptiemodel. Daarnaast ben ik schrijf ik nog regelmatig over politiek.

IT Adviseur - vanaf 1997

Vanaf 2017 ben ik IT adviseur geweest bij verschillende bedrijven. In eerste instantie vooral als technisch consultant op het geboed van document management en scansystemen. Ik heb een diepgaande kennis van technologie en heb vaak de rol vervuld van schakel tussen de business en de technologie.

Opleiding

VWO - Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium 

Economie - UvA (propedeuse)

Algemene Literatuurwetenschap - UvA (Doctoraal, niet afgemaakt)